Ida - mugg?

Som jag sa så har ju kitty fått mugg, mest på ett bakben där de även är lite svullet. Men jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra för att få bort de, hon står inne just nu för att slippa leran i hagarna. Men alla säger att man ska göra olika, den första säger att man ska spola benen varje dag, den andra säger att man absolut inte ska spola benen, sen kommer den tredje och säger att man ska pilla bort så mycket som möjligt och smörja in. Vilket ska man lyssna på ? Min kompis hade försökt pilla bort lite mugg på sin häst och de blev ett litet sår som de kom in bakterier i, och nu har den hästen lymfangit. Vill ju inte riktigt att de ska hända Kitty.. Så om ni har något tips eller något som ni vet funkar så ge gärna förslag! :)


Postat av: Vickelickan

Gnugga in jodopax på bomull i några dagar så försvinner det <3

2012-11-22 @ 10:02:58
Postat av: natalie

Spola av benen, låt dom torka. Om hon har jobbig mugg, köp virkon S på granngården t.e.x, späd ut med vatten och spraya på muggen. På min förra häst med jobbig mugg va det borta på nolltid :)

Svar: tack för tipset! :)
idaochmalin.blogg.se

2012-11-22 @ 16:55:19
URL: http://linneaochnatalie.blogg.se
Postat av: bakfickeryttarna

Haha, här kommer jag med tredje tipset då. Min ponny har just haft mugg som gått upp på bena (rasp). Jag hade på en skrovlösgörande salva 2% minns inte exakt vad den heter men den fick sitta kvar över natten/ 3-4 timmar. Efter det masserade jag in den och pillade lös bort skorporna men inte för hårt för det får absolut inte börja blöda! För då så kommer det in bakterier. Sen så spolar jag rent, h

2012-11-22 @ 19:51:39
URL: http://bakfickeryttarna.blogg.se
Postat av: bakfickeryttarna

Haha, här kommer jag med tredje tipset då. Min ponny har just haft mugg som gått upp på bena (rasp). Jag hade på en skrovlösgörande salva 2% minns inte exakt vad den heter men den fick sitta kvar över natten/ 3-4 timmar. Efter det masserade jag in den och pillade lös bort skorporna men inte för hårt för det får absolut inte börja blöda! För då så kommer det in bakterier. Sen så spolar jag rent och efter det så gnuggar jag in med hibiskrubb går att köpa på apoteket. Och låter det sitta i några minuter provar dra med naglarna en gång till för att få loss lite skorpor utan att det börjar blöda. Sen så spolar jag bort allt ordentligt och sedan så torkar jag och sen har jag på lite helosan då det kan bli lite torrt med de andra medlerna. Min häst har blivit bra efter det, har tagit råd från andra och för mig fungerade det! :) Kram

Svar: tack för tipset! :)
idaochmalin.blogg.se

2012-11-22 @ 19:58:09
URL: http://bakfickeryttarna.blogg.se
Postat av: bakfickeryttarna

Jag hade min häst ute i hagen, han var oxå lite svullen men inget farligt bättre att de rör på bena! Så det inte tjocknar;) första kommentaren vart fel.

2012-11-22 @ 20:00:06
URL: http://bakfickeryttarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0